Tuesday, March 19, 2013

Inget småstadssyndrom utan ren och skär missunnsamhet

God morgon min vän,

Jag vaknade lite för tidigt av allsång om kakor från min lilla tjej, hihi! Ja just nu är ett av orden som används mer än flitigt just KAKA! Haha!

Det här med personliga framsteg är inte alltid något som ses som bra, tyvärr! Ofta ser jag på bloggar, speciellt de bloggar som handlar om vikt/kost och träning, att det tyvärr verkligen är sant det där med svensk avundsjuka! Ofta är det någon eller flera spydiga/nedlåtande eller rent av otrevliga kommentarer lämnade om dennes vikt/kost eller träning!

Folk verkar bli provocerade av att man försöker göra något åt sina fel, brister, extra kilon eller vad det nu kan vara. Varför kan man inte bara hejja på varandra i stället? Det är en stor omställning för många att tillexempel lägga om sin kost, lägga in träning m.m Dessutom är ofta tanken bakom en sån här förändring att man ska må bra i sig själv och att man inte vill gå hemma som en surkärring/surgubbe och gnälla på de där extra kilona (hur många de nu än må vara) eller för att man kanske helt enkelt gillar att träna och ha ett aktivt liv. Att man tagit steget att göra någonting åt det istället för att sitta där sur, ledsen eller gnälla, är det fel?

Det finns få saker som kan förstöra ens dag så som ens egna självkänsla och ens egna missnöjda känsla med ens egen kropp. Det sitter inte bara i hur man ser ut, det sätter sig på psyket också! För även om andra (vänner och familj) tycker du är fin, så hjälper inte det om du inte är nöjd med dig själv! De kan tjata sig blå om hur fin du är, det biter inte. In genom ena örat och ut genom nästa! Känner du igen dig?

Kan man inte bara hylla varandra och hjälpa istället? Jag har länge tänkt att det är ett så kallat småstadssyndrom men så är inte fallet, det syns mer och mer! Speciellt när det nu det senaste blivit just mycket mer snack om träning, kost och vardagsmotion m.m. Det har liksom tyvärr blivit lite "VI och DEM"!! Alltså de som kämpar dagligen och de som önskar att de gjorde det och på något sätt måste hävda sig genom att trycka ner den som sliter som ett djur! Kan vi inte bara vara snälla, säg inget om du inget snällt har att säga, som min morfar alltid säger!

Jag måste säga att jag har nog tur! Visst finns det även energitjuvar i min omgivning, men på det stora hela så är alla bara verkligen gulliga och peppande! Både vänner, familj, bekanta och folk man knappt känner peppar! Ett annat forum som är fantastiskt för peppande, inspiration och härliga människor är Instagram och alla inom "LCHF"-gruppen ni är fantastiska allihopa!

Varför ska det vara så provokativt att försöka må så bra som möjligt?

Eftersom jag vill att detta ska vara en peppande blogg där jag försöker vara så personlig som möjligt så kommer jag fortsätta att lägga upp bilder på mina framsteg, stora som små och jag kommer försöka lyfta och hylla många fler som kämpar, än jag redan gjort. Du kommer även få läsa om mitt träningsupplägg, hemmaträning (blir gästbloggare) och lite annat smått och gott!

Hoppas du trivs här med mig! Massor av kramar!

Bilden är inte snygg för fem öre, MEN igår blev det inspektionskväll (haha) min stackars sambo får nypa mig på skinkorna, gäddhäng m.m för att se om han tycker det blivit något framsteg. Igår så upptäckte vi att nu är det inte mycket gäddhäng kvar, det är faktiskt nästan helt borta och han konstaterade att jag har fått en liten muskelpuckel, när det kommer till skink-testet (låter som ett julskinkekok, haha!!) så har även de blivit fastare!

No comments:

Post a Comment