Thursday, February 7, 2013

Jag och min kost!

Många blandar ihop ordet kost med diet! Fel fel fel!
Hur vi än äter så äter vi en kost.
Jag har en kost, min sambo som inte äter grönsaker har en kost, mina barn har olika kost osv osv...

Hur som helst, nu har jag kommit in i det här med att utesluta kolhydrater i min kost, det fungerar bra och jag är medveten om när jag gör mina "felval" som många kallar det.. Men man måste mitt i allt få "leva" lite och om det nu är att äta en negerboll tillsammans med min bästa vän eller om det är att dela en chokladkaka med min älskling, ja då gör jag det utan vare sig dåligt samvete eller ångest numer, jag väljer allt som oftast choklad över 70% numer, men negerbollen får ingen kompromiss!

Det här med att utesluta kolhydrater fungerar inte för alla och jag som i framtiden ska kunna ge råd om just kost vill ha lite "kött på benen" jag vill veta vad olika kost och livsstilar har för påverkan på vår kropp på en personlig nivå, hur ska jag annars kunna lära ut på bästa sätt om jag bara har det teoretiska bakom mig.
Jag vill veta vilka saker som triggar och vilka saker som ger kroppens hormoner balans och det är ju som sagt olika för alla och det är viktigt för mig att kunna läsa av och ta del av andra människors behov.

Så just nu experimenterar jag med mig själv, haha! Just lågkolhydratskost verkar passa min kropp på så sätt att jag känner att jag är mer i balans och jag har mindre hormonsvajningar (kanske inte om ni frågar min sambo dock, haha), jag känner mig helt enkelt mer tillfreds med mig själv och jag har mycket mer energi! Vilket till viss del beror på lite extra träning, utöver vardagsmotion, jag äntligen börjat med efter Scotts födelse.

Så vill ni hänga med på mina hälsosamma små kost-experiment med mig själv så varsågoda! Har ni åsikter får ni givetvis dela med er :)

Dagens Lunch idag blev en najsig Caesarsallad från Julius och en negerboll.
Kvällsmat blev en Bacon & Ostsallad (cheddar, skrattande kon & babybel) tillsammans med överblivna lunchens Caesardressing. (Bild)
Efter gym-käk blev skrattande kon ost, babybel och mandelsmör. (Bild)

Jag hoppade inte över frukost om ni tror det utan det är ett medvetet val just nu, då jag återigen testar pf (periodisk fasta) att äta mellan 12.00-18.00 och sätta kroppen i ketos de resterande 16 timmarna. Just nu är det ett test hur detta funkar. Än så länge har jag märkt av att jag äter mindre portioner, jag har inget sockersug och det känns som om min energi är jämt fördelat över hela dagen, inga större svackor här inte. Återkommer med mer information om hur det här går en annan dag!
3 comments:

  1. Intressant blogg, särskilt dina egna recept. Men...det heter chokladboll numera. Ha det gött!

    ReplyDelete
  2. Intressant blogg, särskilt dina egna recept. Men...det heter chokladboll numera. Ha det gött!

    ReplyDelete
  3. Anonym, ja det är klart det gör! Så dumt av mig! Tack och jag hoppas du kanske finner lite inspiration här :) kram

    ReplyDelete