Thursday, February 14, 2013

Livsstil

God morgon, sovit gott?

Jag blev nyfiken på lchf runt julen 2011 och dök över allt som fanns att läsa. Vi började äta näst in till kolhydratsfritt hemma men kände väl egentligen ingen större ändring just då, då jag ammade och faktiskt inte vågade ta bort alla kolhydrater. Nu vet jag inte om det skulle varit farligt men för min dotters skull så blev det så.

Jag ska erkänna att jag tyckte det var fruktansvärt jobbig i början att inte få äta allt. Få och få, det är ju individuella val, men att inte äta kolhydrater då som var mitt val. Jag hade naivt hoppats att gravidkilona skulle ramla av, haha!

Nu var det så att min kropp behövde ställa om sig och hitta balans, så jag hamnade på en platå. Jag har inte alltid varit så skonsam mot mig själv. Men jag kände att jag mådde bättre som person.

Jag gav upp runt april eftersom jag väntade vårt andra barn och mina cravings för lakrits, mer och pasta tog över. Fullt medveten om att jag skulle få slita efter graviditeten så gjorde jag detta val. Suck kan jag tänka nu!

Runt oktober så började jag återigen fundera runt lågkolhydratskost och om den kanske faktiskt skulle fungera för mig. Under tiden har jag läst och undersökt en massa och bollat massa idéer med min sambo.
Så 2/1 så körde jag fullt ut igen, jag hade smygstartat innan jul redan för att låta kroppen hitta balans igen (återkommer om vikten av kroppslig och mental balans)

Jag mår helt enkelt mycket bättre både kroppsligt och mentalt utan alla sockertoppar, jag är en sån människa som kan lukta på socker och får en enorm sockerkick haha! Jag blir som en speedad duracellkanin och dessutom ofta får skrattfnatt. Återkommer i ett annat inlägg om varför man blir sån av socker :)

Jag har alltså lagt om min egen kost och har dessutom blivit ganska noga med rena råvaror i den mån det går, jag vill ju ge mina barn det bästa.

Denna gången om går det så mycket lättare, både med kilon, matlagning och sötsug! Jag tror att jag mognat med åldern, haha, jag har tagit det för vad det är och lever det som en livsstil som passar mig. Sist var det bara minus på vågen jag var ute efter.

Nu är min livsstil garanterat inte lik din även om vi äter samma kost. Jag gör undantag då och så och är numer väl medveten om konsekvenserna, en sockerkick här och där haha!

Hur gör du?

Har du förresten läst intervjun om Skaldeman på www.lchf.se gör det så förstår u kanske lite mer om vad jag menar med att det är en livsstil och att man väljer sina undantag.
(Bild lånad från ovan site)

Ha nu en fin alla hjärtans dag kära du!
Kram

No comments:

Post a Comment