Sunday, February 24, 2013

Mmmm bacon!

God kväll fina du,

Hoppas du haft en bra söndag?

Sen vi hördes tidigare så har jag lagat mat, bakat och solat!

Jag älskar fisk i alla former och resten av familjen också, så vi försöker äta fisk en till två gånger i veckan här hemma.

Jag kunde inte bestämma mig, bacon eller fisk.... Hm så blev både och! Gott som fasen! Dock blev det lite mycket sås! Men sås kan man väl aldrig få för mycket av eller? Jag har dragit ner lite på såsen i receptet :)

Kostologik's baconlindade torsk med muskot & vitvinssås!
4 pers

Ca 800gr torsk
2pkt bacon
1 1/2 dl vitt vin, torrt
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
1 krm muskot
4msk tomat puré blandat med cayenne och lite honung (alternativt Heinz chilisås)
Vitpeppar, svartpeppar och salt
Riven cheddar
Jordnötter

Sätt ugnen på 200gr.
Om fryst, dela torskblocken i 4 bitar vardera. Alternativt tina och skölj filéerna. Linda in dem i baconskivor. Lägg i form.
Koka upp vin, crème fraîche och grädde. Krydda med muskot, vit & svartpeppar. Häll i tomatpurén och lite salt, smaka av.
Häll detta på fisken.
In i ugnen i ca 15 minuter. (20min om fisken är frusen). Ta ut, strö på cheddar och jordnötter, eventuellt banan om ni önskar.

Jag serverade med grovt ris till resten av familjen och jag åt min fisk med sallad och avokado.

Såååå gott!!!





No comments:

Post a Comment