Wednesday, February 27, 2013

Strikt vs liberal

Hej min vän,

Underbar sol vi har ute eller hur! Riktiga vårkänslor! Det är faktiskt nästan så jag tänker sätt mig på en av våra balkonger med min kaffe och mitt mellis när barnen somnat!

Det är många som frågat mig på instagram det sista om hur jag ser på strikt och liberal lchf.

Strikt är för mig, ha nu i åtanke att alla kroppar inte fungerar på samma sätt, utan testa dig fram, att jag utesluter allt vad sötningsmedel heter, jag drar även ner på mejerier i form av mjölk, grädde, crème fraîche m.m men jag äter ost i måttlig mängd och jag använder smör i min mat.
Strikt är för mig även att undvika "lchf-bak" så som bröd, kakor och annat.

Nu låter det som att jag inte äter något alls, haha! Så är inte fallet! Jag äter under en strikt dag massa grönsaker, ägg, avokado, kött, fågel eller fisk. Jag äter också majonäs, kokosfett och en del nötter. Ja, jag är som sagt svag för nötter, det är liksom en last jag inte kan bli av med. Andra som är strikta och vill ha snabb viktminskning tar även bort ost och nötter, men ökar då fett intaget lite för att bli mättare.
Jag strävar inte efter en snabb viktminskning även om det skulle vara hysteriskt kul, jag strävar efter att må bra, orka mer och samtidigt tappa mina kilon.
Det här fungerar för mig och jag över äter inte just för att jag blir mätt.

En liberal dag, ja då äter jag mejerier, ost, mer nötter (haha) kanske även något "lchf-bak" men i måttliga mängder.

Jag försöker vara lite mer strikt på veckodagarna men är liberal på helgen, ibland lite för liberal haha! I mitt liberala ätande så inkluderar jag även rött vin eller gin & tonic! Mmmums! Jag undviker öl men det händer att jag kan smaka, det är ju så gott! Men jag får nu för tiden sån jädrans "limp-bakfylla" haha! Jag skulle lika gärna kunna moffa i mig en skogaholms limpa, för jag mår lika kasst dagen efter limpa som öl...

Nu fungerar det här upplägget för mig, men det är givetvis olika och man måste skräddarsy sin egen nivå för att lyckas. Annars blir det för svårt eller kämpigt och man ger upp.

Hur gör du? Du får gärna dela med dig av dina erfarenheter, hur du gör och hur du mår :) skulle vara kul om du ville berätta om din viktresa, lchf eller inte! Kommentera här eller maila mig på info@kostologik.se så kan vi göra ett "gäst-inlägg" av det :)

Ni är ju trots allt mellan 200-400 läsare här inne om dagen! Vilket gör mig sanslöst glad och tacksam!

Kramar på er alla!

(Mitt mellis igår, avokado och majonäs med citronpeppar)

No comments:

Post a Comment