Sunday, February 17, 2013

Zucchini-Carbonara med vitlöksfräst lammkorv

God kväll fina du,

Här kommer receptet som jag lovade.
Det var faktiskt hur gott som helst, testa du också?



Zucchini-Carbonara med vitlöksfräst lammkorv. 4 personer.

1 stor zucchini
4 angelo paprika
Kokosfett, ekologiskt icke smaksatt
1 paket Lammkorv 70%kötthalt eller mer. (ca 500gr)
3 vitlöksklyftor
2 ägg
3 msk grädde
salt, peppar
Mozzarella (8st små bollar)
Parmesan 30-40gr
Ruccola 100gr
Gurka
Lime zest

Strimla zucchinin i smala strimlor, lättast är en "grönsaksvirvlare" eller en skalare funkar också, tar lite mer tid bara. Hacka sedan angelo paprikan i små bitar, blanda med zucchinin. Smält kokosfett i stekpannan och sen i med zucchini-blandningen. Fräs på lagom värme tills du känner att de mjuknar, smaka av med Santa Maria's Citrus.
Blanda samman ägg, grädde, lite svartpeppar, rivet limeskal och parmesan. Vänd ner detta i zucchini-pastan och rör runt på medelhög värme.
Dela korven i små bitar och fräs i kokosfett tillsammans med den pressade vitlöken.
Riv gurka efter egen önskad mängd.
Riv parmesan och blanda ner ca 1 näve (30gr) i pastan.
lägg upp ruccola på en tallrik, häll på pasta, strö över korven och sedan gurka och mozzarella.
Toppa även med lite parmesan, limeskal och havssalt.

Jag serverade till resten av familjen vanlig pasta istället för zucchini-pasta och till detta drack jag ett glas rött Masi Bonacosta, mums för smaklökarna!



Tips till er som äter mejerifritt. Skippa ägg/grädd-blandningen. Blanda istället pastan med korven och ringla över lite olivolja innan servering, eller servera med en avokado.

Jag fullkomligen älskar allt som har med lamm att göra. Måste vara den biten irländare som bor kvar i mig! Var noga med att titta på fetthalten på lammkorven. Detta går med fördel även att göra med exempelvis chorizo.

Lycka till min vän!

No comments:

Post a Comment