Sunday, February 17, 2013

Speedad Duracellkanin av kladdkaka!

Fina du,

Det är ofta jag klassas som lite egen, kanske till och med lite provokativ ibland. Jag har mina åsikter och det står jag för. Vad jag gör med min kost och min kropp det är väl ändå upp till mig?
Precis som att du inte vill att någon ska säga att du får eller inte får. Jag försöker ge folk råd om de frågar och vara noga med att inte "pracka" på någon nått.

Jag har det senaste upptäckt en ganska rolig sak. Det är tydligen väldigt provocerande för människor när man som jag tillexempel valt att inte äta socker, sött och kolhydrater. Då ifrågasätt det om jag inte är riktigt klok i vissa sammanhang. När jag föreslår lunch istället för fika klassas jag som tråkig. Visst jag kan fika, men det blir inte riktigt samma när en sitter med något gottigt och jag med en kaffe. Så lunch passar helt enkelt mig bättre. Jag känner mig själv så väl att jag vet att jag mår så bra både fysiskt och psykiskt på att äta en kost med mindre kolhydrater. Det är för mig inget konstigt!

Idag var vi bortbjudna på lekträff med tillhörande fika, jag visste att mamman i huset skulle bjuda på något gott, mycket riktigt! Barnen fick fruktsallad och grädde och vuxna bjöds på kladdkaka med sås uppepå. Alltså den luktade så gudomligt gott att jag fick vända mig ut och in och tampas med mina små djävular som bodde på båda axlar för att låta bli!

Jag kom dock förberedd, jag hade med mig två kokta ägg. Det är ju som sagt mitt val att jag inte vill och då ska inte någon annan drabbas, så jag tar med mig eget.

Jag lyckades inte hålla mig från den där kladdkakan alltså........... jag smakade på en liten bit...... och vet du, den var så god som jag trott. MEN, fy vad jag mådde illa sen!
Det visste jag ju visserligen att jag skulle göra, men nu när jag varit så noga det sista så fick jag en så sjuk sockerkick att det var tur min sambo spenderade ett par timmar på gymmet. Trots att den var så otroligt god så var det inte värt det, för efter den där sockerkicken så kom sockerdippen.......

Jag tog mig senare ner till gymmet för att springa lite intervaller och mjuka upp min sjukliga träningsvärk från gårdagens CXworx, men väl där kom lite viktigare saker mellan så jag laddar om och taggar inför träningen imorgon kväll istället. Så nu sitter jag speedad här som en duracellkanin med magknip (fortfarande!) Helt sjukt! Jag vet ju bättre!

Hur går det för dig, mår du bra av choklad eller blir du som jag?

Kram och godnatt på dig!

2 comments:

  1. Nej fy! Jag aktar mig noga! Jag mår inte alls bra efteråt, inte på några plan! Kan smaka en liten liten bit någon enstaka gång, men tar aldrig en egen bit av något sånt!

    ReplyDelete
  2. Ja fy det skulle jag gjort jag har fruktansvärd huvudvärk idag till råga på allt! Jag ger mig fasen på att det är mitt slarv som orsakat den....

    ReplyDelete