Saturday, March 23, 2013

Från kolhydratsdrift till fettdrift

Jag läste en så bra grej på www.lchfklubben.se/lchfbloggen där de förklarade så bra hur det går till när man ställer om kroppen från kolhydratsdrift till fettdrift.

Här är lite hur jag tolkar det....
Det är ju som sagt många som vet och många som testat och många som upplevt att det är svårt i början och ännu fler som påstår att LCHF passar inte dem, utan de hoppar av tåget innan det ens startat.
Man måste ge kroppen tid, tid till att ställa om sig och tid till att detoxa, ja en så kallad avgiftning! Det är mycket och många saker kroppen behöver bli av med och ställa om!
Det är samma när du "fuskat" du måste sedan avgifta kroppen återigen. Som jag idag! Jag mådde skit imorse, ärligt talat, efter gårdagens "unnande", inte bra! Jag märker det så tydligt, jag är en sån som påverkas på mättnadskänslan direkt när jag ätit saker jag inte borde.

Hur vet jag det då? Jo ni som läser och äter LCHF eller helt enkelt äter er mätta, ni vet vad jag pratar om, nu menar jag inte mätt så att du inte får ner en bit mat till, utan mätt så att kroppen är mättad. Det är en jädrans skillnad på en mätt mage och en mätt kropp.

Hur lång tid den här detoxen tar det är ju naturligtvis helt olika från person till person, för mig tog det ungefär 1 vecka innan jag kände att det vände, men då hade jag redan "tjuvstartat" några veckor tidigare med att ta bort onödiga kolhydrater. Du måst egöra det som passar dig. Vad osm passar mig är ju inte säkert att din kropp mår bra av, du kanske helt enkelt behöver köra en "cold turkey" och hoppa på stenhårt på en gång eller kanske passar det dig att göra som jag, smyga på det lite lagom.

Jag kände mig under den här veckan ganska seg, lite tjurigare än vanligt skulle jag tro, jag tror inte min sambo misstycker, haha! Men när jag kom ut ur den där svackan så mådde jag så otroligt mycket bättre! Så mycket mer energi på något vis, det går inte riktigt att förklara. Det kan jämföras lite med att föda barn, man vet inte hur det funkar förrän man gjort det, man kan inte och man har inte rätt att uttala sig om det förrän man testat, ja du förstår? Det är som när en man har en mansförkylning, det skulle vi kvinnor aldrig förstå oss på, eller?

Vad många gör fel under den här fasen är att de dricker alldeles för lite vatten, det är jätte viktigt (!!!)
och man kan få en trög mage under omställningen, då är det bra om man ökar upp mängden fett.

Den här listan nedan är lånad från Lchfklubben.se
 
De vanligaste omställningsbesvären är:
  • Orkeslöshet
  • Svettningar
  • Koncentrationssvårigheter
  • Dålig andedräkt
  • Metallsmak i munnen
  • Huvudvärk
  • Lättare hjärtklappningar
  • Förstoppning
  • Kramp i ben
Du som slutat röka, snusa, dricka eller annat känner säkert igen dig i symptomerna?

No comments:

Post a Comment