Thursday, March 7, 2013

Fuck Cancer VS Fuck Socker

Bilden med fuck socker armbandet är lånat från www.ultimat.nu och fuck cancer bilden är lånad från www.ungcancershop.se

Nu finns det risk att jag provocerar en del och att du inte håller med mig alls! Så jag påminner om att den här bloggen reflekterar mig, du får jätte gärna dela med dig av vad du tycker i kommentarsfältet oavsett om du håller med mig eller inte.

Det här med de "nya" fuck sugar och fuck socker armbanden tycker jag faktiskt är lite patetiskt och sorgligt. Missförstå mig rätt, jag tycker att budskapet "ät inte socker" är JÄTTE BRA, verkligen toppen!! MEN jag tycker det är fruktansvärt fult att man "lever" på fuck cancer vågen, åker lite snålskjuts!

Sockerberoende i all ära, det kan DU faktiskt själv göra någonting åt med lite hjärnvilja och kanske hjälp från omgivning så är du sockerfri! Men med bara lite hjärnvilja så är du inte cancer-fri!!

Jag stödjer insamling till Cancerfonden årligen, både "vanliga" och barncancerfonden! Jag VET vad cancer gör och hur sjuk man är! Jag växte upp med en tjej som tack vare barncancerfonden och dess forskningar lyckades göra henne frisk men jag har också sett baksidan då jag förlorat en av mina närmaste vänner i just cancer!

Ska vi nu börja använda armband som det står "fuck alcohol", "fuck nikotin", "fuck gluten", "fuck kolhydrater" jada jada snark.... Ja ni förstår hoppas jag?!

Jag tycker att hysterin på dessa armband gör att man förlorar själva budskapet!! Nu har jag följt utvecklingen här i nån vecka, speciellt på instagram och bloggar. Det är väldigt delade åsikter om just dessa armband, en del tar rent av illa vid sig. Jag förstår dem!

Armband som det står SUGAR FREE på hade väl om något varit ett bättre budskap?! Det är väl det vi många strävar efter, att vara sockerfria och att det dolda sockret i många varor ska tas bort?!
Eller EAT CLEAN liksom, det skulle väl fungera? Eller HFSF (High Fat Sugar Free)

Att ungcancer säljer armband för att stödja och samla in pengar, dubbel-tummen upp!!! Fuck socker-armbandets vinst-intäkter, vilken fond hamnar det i?
Diabetes-forskning?????

Vad tycker du?4 comments:

 1. Tack! Det var jag som skapade debatten på inatagram. Min mamma är cancersjuk och jag tog det som ett hån. Håller helt med dig i allt du skrev!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för feedback och för att du förstod vad jag menade! Jag beklagar verkligen att din mamma är sjuk och hoppas att det går åt rätt håll! Det var lite det jag försökte trycka fram, bra budskap eller ej så tycker jag att det tar fokus från cancersjuka och allas kamp där!

   Delete
 2. Jag håller med dig! Känns konstigt att, som du skrev, åka snålskjuts på "fuck cancer". Jag tycker det är vitt skilda saker och det finns så mycket annat man kan göra kring sockerbudskapet. Om inte annat på ett EGET sätt.

  Tänkte bara passa på att tacka dig för att jag fått hänga med på din förra blogg! Du har varit ett riktigt bra sällskap innan och under föräldraledigheten :) Kommer fortsätta följa dig här även fast jag inte är särskilt insatt i kost överhuvudtaget. Men jag har åtminstone börjat fundera på hur jag vill leva mitt hälsoliv och får mycket inspiration från dig! NU hoppas jag på att min över en månad långa förkylning ger med sig så jag kan komma igång ordentligt med träningen igen.

  Ha en underbar torsdag!
  kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja precis! Det är så jag vill försöka nå fram med det här inlägget!

   Tack för dina varma ord!! Och tack för att jag får följa er också!! Jag kommer ha kvar min andra instagram och en dag kanske jag börjar blogga "mer privat" igen. Tack för att du följer mig här nu och massa krya på dig/er kramar från oss!

   Delete