Friday, March 8, 2013

Hannas Resa, -43kg i bagaget!

Jag vill att så småningom att den här bloggen inte bara ska reflektera mig som viktminskare och person utan även kunna vara en samlingsplats att hämta inspiration från. En plats där vi alla kanske kan hitta något vi kan relatera till. Tillsammans kan vi hjälpa varandra!
 
I den här kategorin INSPIRATION, så är jättefina Hanna Jonsson först ut, hon är 28 år gammal och bor i Bollnäs, hon ställer upp med ett litet inlägg om sig själv och hennes viktresa, för att peppa och framförallt kanske kunna hjälpa de som tycker att de är för tjocka och helt enkelt gett upp.

Hanna idag, en pigg och glad tjej tack vare LCHF.

Hanna finns att följa på instagram där hon heter hannakjonsson och även hennes blogg: HannaKJonsson.blogg.se

Hanna har också uppmärksammats i Expressen för sin enormt grymma resa, men här får ni läsa lite mer om Hanna och hur hon lyckats!

När jag ber Hanna berätta om vem hon är och varför hon valt att viktminska så får jag svaret att hon är en djurälskande tjej som varit tjock hela sitt liv, ända tills hon hittade LCHF-kosten.

2010 innan LCHF
"Jag bestämde mig sommaren 2010 för att prova på LCHF som med alla andra dieter jag har stött på i mitt liv. Jag skulle prova i tre veckor. Om det inte "funka" så skulle jag skita i det. Men det funkade jag rasade i vikt och därför fortsatte jag. Jag väljer LCHF därför att jag mår bra i kroppen, det är lätt, jag är mätt och jag går ner i vikt. Jag har nog provat de flesta dieter eller bantingsmetoder. Viktklubben - funkar ok, men jag spårar ur förr eller senare, jag klarar inte av att äta tallriksmodellen."

Hanna berättar också att det är först nu i efterhand som hon insett hur mycket hennes magproblem påverkade hennes liv och att hon undvek mycket just för att ha nära till en toalett. Men att hon inte reflekterade på det sättet om hennes mående just den tiden i livet. Hennes mage lät väldigt mycket och hon var trött och humöret gick upp och ned hela tiden.

När jag frågar Hanna om hur hon mår nu svarar hon positivt.
"Jag är så himla mycket mer stabil nu i hela min kropp och själ. Jag mår ALDRIG dåligt i magen. Är bra i huden. Är typ aldrig sjuk. Så skönt!"
2010 innan LCHF
Jag spinner vidare och frågar henne om hur hennes livskvalité förändrats och hon säger att det absolut förändrats till det bättre, det allra bästa är hur hon mår nu och att hon känner att även kroppen mår bra, sen att hon gått ner i vikt det är det som motiverar henne! För vilken drivkraft den här tjejen har!!!

Hanna har alltså gått ner hela 43kg, hon säger att hon har 20 kvar till sin målvikt. Hon berättar att hon gått ner i omgångar. 
2010 innan LCHF
"Jag har gått ner i omgångar. Först började jag sommaren 2010. Sen åkte jag till Spanien på hösten och där var det inte lchfkost som gällde om jag skulle ha åkt nu skulle jag lätt kunna hålla lchf men jag visste alldeles för lite just då). Så jag spårade ur lite men till sommaren 2011 hade jag gått ner 30 kilo. 
Sen fick jag lite panik över att huden började hänga så mitt huvud ville inte gå ner mer i vikt vilket gjorde att jag åt lite mer och lite annat så jag stod stilla. När hösten kom så satte jag fart igen och nu står jag på minus 43 kilo. Känner mig nöjd med den farten. Kunde ha gått ner mycket fortare men huvudet hängde inte med mig där."Jag tycker att Hanna har en poäng här och att hon är en väldigt klok tjej som låter det sjunka in, för att ha gått ner så mycket på ett år är enormt bra gjort!
Att träna, det säger Hanna att hon är väldigt dålig på, att hon börjat träna i omgångar men att hon sedan låter det rinna ut i sanden. Hon tycker att när hon väl börjat träna så har viktminskningen stannat av och det har stört henne väldigt mycket. Viktminskningen har varit hennes stora mål och då har hon helt enkelt struntat i träningen. Hanna berättar också att hon började jogga i somras och att hon i slutet av sommaren lyckades jogga 2km, 2gånger i veckan tills snön kom.

Juli 2010 precis innan LCHF
"Jag är väldigt dålig på att träna! Det är min standard fras och det börjar kanske bli en lögn haha..
Jag har provat lite pass som box´n fun men jag hinner liksom inte planera in min träning så.
Jag har hela tiden haft ett gymkort och tränat några gånger per månad. Just nu tränar jag 2 gånger per vecka på gymmet, kämpar verkligen järnet! Jag behöver hela tiden ha ett mål att uppnå och när jag uppnått det så har jag svårt för att ändra fokus. Så jag kan kämpa som fan i 3 månader och sen sluta helt. Jag är en allt eller inget personlighet."

Hanna tillägger här att hon hela tiden har gått dagliga promenader med sin hund. Hon sköter om hästarna med mockning, ridning, tömkörning och allt vad det innebär. Hon är inte en person som bara sitter hemma stilla.

Hur har resan varit frågar jag.
Hanna svarar att den har varit intressant, jobbig och helt sjukt cool! Det riktigt smittar av vilken cool kämpe den här tjejen är! Tänk om hälften av oss hade den här kämparglöden!! Vi vet ju alla hur lätt det är att inte unna någon något bra! Speciellt när det kommer till viktminskning, dessa debatter som flyger omkring på nätet och elaka kommentarer på bloggar där folk lyckats. Det är ren och skär avundsjuka det bottnar sig i! Hanna har dock inte råkat ut för något sånt, utan det var först efter minus ca 25 kilo som alla hade något att säga om hennes viktminskning. Nu berättar Hanna att hon är en ganska självberoende människa och att vad andra tycker har spelat mindre roll, hon har gjort det här för sig själv. Nu efter minus 43 kilo på vågen så är reaktionerna "Vad duktig du är" och "Nu får det vara nog". Att många tycker hon får vara klar och att hon inte ska gå ner mera. Det är sånt som är dumt att ha i bakhuvudet när man är sugen på godis, säger Hanna. Men hon har ett mål att nå och det är att gå ner till et bra BMI värde och dit har hon 20 kilo just nu.
Hanna -43kg
"Men alla är verkligen så himla glada för mig och jag känner mig glad att alla finns här för mig!"


Hanna -43kg


Hanna, vad ska du göra när du nått ditt mål?

"Jag har ingen aning vad jag ska göra när jag nått mitt mål. Operera bort min extra hud :D Nää men något kul ska jag hitta på! Köpa en egen häst kanske! Det vore min dröm! Men som alla vet är inte alltid livet anpassade till drömmar. En resa blir det också!"

En vanlig dag äter hon tre mål om dagen, det är optimalt för förbränningen. Hanna beskriver
dagens mat då för att göra det lätt för oss att förstå:
 "08:10 Frukost: 2 avokado (bara för att jag sov över så jag fick ta med till jobbet, brukar äta 2-3 skramlade ägg)
12:20 Lunch: Åt på Scandic, fläskkarre med vitlöksdressing och sallad.
20:30 Middag: Köttfärsgratäng (stekte köttfärs med massa kryddor, hade i 1 burk creme fraiche, skvätt grädde, la i en ugnsform och ploppade i några babybellostar och hade riven ost över och körde i ugnen i 20 minuter på 250 grader.) Åt det med hemmagjord coleslow."
Hanna -43kg
Jag ber Hanna avsluta med vad skulle du vilja säga till någon som behöver lite extra pepp och inspiration?
"Kööör LCHF!! Annars så är jag rätt dålig på att bli peppad av andra människor. Jag måste bestämma mig själv och hela tiden behålla fokus på grund av olika anledningar. Det finns liksom ingenting som biter på mig. Men en bra tanke jag brukar använda är att tänka på imorgon. Om jag gör detta nu så är jag gladare imorgon liksom."
 Tack så jätte mycket Hanna!!!
 Vilken tjej alltså!!! Hoppas att ni inspireras av Hanna och att ni kanske finner den där lilla styrkan inom er om det är det ni behöver. Jag tycker att Hanna ska vara så stolt! Alla detaljer om hur ni når Hanna står längst upp i inlägget, hennes blogg (klicka på hennes namn eller använd länken till vänster i menyfältet), instagram osv. 
Ni får jätte gärna lämna peppande kommentarer och vad ni tycker om den här typen av inspirationsinlägg!  

2 comments:

  1. Oj vilken förändring! Väldigt starkt gjort :)
    Tycker om inspirations inlägg så läser gärna mer sånt här :)

    ReplyDelete
  2. Hejja Hanna och du är grym som inspirerar så mkt! Tack!

    ReplyDelete