Sunday, March 17, 2013

Kostologik's Grillade kyckling med whiskyädelsås

Mums säger jag bara och jag är fortfarande proppmätt!

4pers.
4st kycklingfilé
Vändstek i smör och krydda med pepparmix tills filéerna fått färg. In i ugnen på 200gr i ca 20 min beror på hur stora de är.

Idag improviserade jag ihop en sås som blev så god! Min 16 månaders lilla tjej smaskade som attans! Så jag tänker som så att gillar hon det, då borde du också göra det :)

Gör såsen i stekpannan efter du stekt kycklingen.
2-3dl grädde
1dl crème fraîche
1/2 liten burk crème bonjour ädelost (jag brukar använda ca 30gr kvibille gräddädel men hade ingen hemma.
1tsk kycklingfond
1tsk soja
Svart peppar och lite pepparmix
2 klyftor pressad vitlök
2msk Jameson Whiskey

Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.

Jag serverade med grov bulgur till familjen och jag åt med ägg, sallad och jalapeños! Så gott!


No comments:

Post a Comment