Tuesday, March 12, 2013

Kostologik's panerade torsk med ägg&pepparrotsås

Jag panerade torsk till middag idag!

Hur gott som helst!

Kostologik's Panerade torsk med ägg & pepparrotsås

1kg torskfilé
Lika delar fiberhusk, pofiber och sesamfrön, krydda med dill, citronpeppar och lite cayenne. Vispa upp två ägg, vänd fisken i ägg och sedan i "mjöl-blandningen" stek i smör!

Gör sedan sås i stekpannan, lite extra smält smör, 2 dl grädde, 1 dl crème fraîche, låt sjuda en stund tills det tjocknat. Krydda med lite vitpeppar, citronpeppar och pepparrot. Vänd sedan ner två hackade ägg. Jag använder ägg-hacksmojängen först åt ena håller och sen åt andra så får man perfekta små bitar :)

Jag serverade med lite grönt till mig själv och skvätte lite limesaft på fisken. Resten av familjen fick med grov bulgur.

Så himla gott att jag längtar till lunchen imorgon när jag tänkt äta rester!

Både pofiber och fiberhusk hittar du i glutenfria hyllan i din matbutik!

1 comment: