Wednesday, March 13, 2013

Kostologik's ugnsrostade grönsaker & ädelostsoppa!

Hej min vän,

Det har gått i ett här idag! Jag har varit på Apoteket och bunkrat upp, näsdroppar, magdroppar, bepanthen, nässpray, Ipren, Alvedon, halstabletter ja du hör... Som vanligt i vår familj så brukar jag klara mig från förkylningar och snuva och denna gången är det samma visa. Det är så jobbigt när ens småttingar är sjuka, jag är hellre sjuk själv än att dem är det ❤ Det är nog så för vilken förälder som helst.

Jag har dessutom fyndat en byrå för runt 200-spänn, jag är en jäkel på att pruta tydligen haha! Jag är så himla nöjd! Tanken är att jag ska bearbeta min sambo så den får bo i hallen, men tills dess så bor den på mitt kontor.

Jag slängde ihop en super enkel soppa till mig själv till middag, medan de andra åt ugnspannkaka.

Kostologik's ugnsrostade grönsaker & ädelostsoppa!

Ca 2 pers.
10cm zucchini
2 morot
5cm aubergine
5cm kålrot
1 lök
Ca 5 färska champinjoner
20-30gr fryst hackad spenat
1 dl grädde
1dl crème fraîche
25-30gr ädelost
1pkt bacon
Parmesan
Vitpeppar
Vitlök

Hacka i mindre bitar, vänd grönsakerna i lite olja och pressad vitlök, ugnsrosta dem i ca 20min på 175gr. Ta av dem från plåten och lägg i kastrull med 1dl vatten. Tillsätt spenatknippena. Låt koka upp, krydda lite med eventuellt vitpeppar, muskot och cayenne.
Stavmixa till önskad konsistens, jag brukar låta det vara lite tuggmotstånd.
Häll på grädde och crème fraîche och sedan ädelosten, låt den smälta och låt soppan sjuda medan du steker klippt bacon.

Servera soppan med bacon, och riven parmesan. Ruccola passar nog ypperligt till den också! Sjukt gott och nyttigt!

Nu ska jag smita i väg till gymmet! Syrran ska plåga oss igen!

No comments:

Post a Comment