Hej min vän,
Igår så testade jag att göra Rättikagratäng och det var sååå gott!! Rättika påminner om potatis i smaken, lite vattnigare dock.
Rättikagratäng
2personer
1 bit rättika, jag hade en bit på ca 10cm
1/2 rödlök
Riven ost
Vitlök
Svartpeppar o salt
1dl Grädde
Skala och skiva rättikan. Jag för kokade den i ca 10 minuter. Varva rättika och rödlök i en form. Jag använde mig av två små formar.
Vispa ihop grädde med pressad vitlök, svartpeppar o lite salt. Blanda i ost och häll över rättikan. Strö lite ost på och in i ugnen i ca 25-30 minuter på 200gr.
Jag åt min gratäng tillsammans med sallad och lammkorv! Mumsigt som fasen! Min grönsaksrädda sambo smakade även han på rättikan medan min lilla tjej inte ville smaka :)
Tänka sig, jag har under mina tre år med LCHF fortfarande inte gjort rättikagratäng. Skandal!! :-)
ReplyDelete