Sunday, March 24, 2013

Svar på frågor del 1.

@Magdalchf
Favorit lchf mat? Frukost, Lunch och Middag.
Svårt det där, jag älskar ägg och avokado så det blir oftast det till frukost, helg kan jag unna mig turkisk yoghurt med mandelsmör. Favoritlunch är någon form av sallad eller muskot & spenatsoppa, toppen gott och färdigt på 10 min! Till middag skulle jag kunna äta lamm varje dag. Jag älskar Lamm med sallad eller rättikagratäng. Lax är ,mums också!

@ninzon
Tycker det är svårt med LCHF-frukost, trött på ägg, bacon. Är inte så mycket för yoghurt, har du ngt annat tips?
Testat en Äggmjölkslatte eller Kesoplättar? Kesoplättar är toppen du står dig länge och det är enkelt att göra. Äggmjölkslatte är supergott och mättande! 0,75dl kokande vatten, 1 ägg, 2msk kokosfett, mixa med stavmixer i hög skål och häll sedan på kaffe, du kan krydda med kanel eller kardemumma. När jag har idé torka kör jag den och en avokado till frukost :)

@nilssonlchf
Försöker du äta mat som är utan E-nummer och tillsatser, eller tillåter du dig det?
Jag försöker så gott jag kan, men jag är inte fanatisk. Jag undviker allt vad tillsatser heter i kryddor osv och använder bara rena kryddor. Jag tycker att håller man det på en ganska strikt nivå så blir det lättare. De medvetna undantagen jag gör är bacon och korv, men jag ser till att det är hög kötthalt.

@mayiin
Jag undrar om det här med att äta efter vilken blodgrupp man har, vad vet du om det? :)
Jag är inte så påläst inom detta eftersom jag fokuserar mest på lågkolhydrat rätt över. Jag kan väl tycka att en del av deras resonemang stämmer, vad man ska utesluta, så som pasta, ris, potatis och andra spannmål. Men för mig så är vi ju då tillbaka på någon form av Lågkolhydrat, dessutom så kan jag tycka att det är bra att människor som äter efter den dieten blivit av med besvär som dålig mage, halsbränna, sömnproblem med mera. Men jag kan garantera att de hade fått samma effekt med lchf/paleo eller fakir (som är strikt lchf - där du nollar). Skillnaden med "blodgruppsdieten" är att de äter frukt och då även fruktos som en daglig kost, medan vi lchf-are äter frukt som dessert och inte som standard i vår kost.  Ulrika Davidsson, Kostrådgivare kan säkert svara om du har flera frågor då hon äter efter den dieten. www.6kilo6veckor.se

@ozlemtaskin
Kör du med Ketos sticker, vad vet du om det?
Du får gärna läsa det här inlägget om Ketos :) hoppas det svarar på dina frågor.
Ketos-information - Kostologik

@danielassnapshots
Tycker att jag går ner i vikt så konstigt med lchf. Körde för ett år sedan och gick ner 12 kg från januari till typ maj. Nu började jag i februari och det enda som änder är -2 +1,5 och så fortsätter det så. Tycker att jag är strikt och äter aldrig socker. Man tröttnar liksom till slut och ger upp. Några insidertips? Vill verkligen lyckas!

@monicakindh
Samma som @danielassnapshots, visserligen bara hållt på i 3 mån. Men jag har bara gått ner 3 kilo. Nu står jag still trots strikt kost. Äter yoghurt varje morgon. Något bra tips?

Jag svarar på era frågor tillsammans då de är relaterade. Daniela, det kan vara så att du var i mer balans när du gick ner sisst, nu vet kroppen vad som ska hända och den försöker att inte släppa från sig. Har du testat periodisk fasta för att kicka igång kroppen igen? Kör pf 3 veckor, vanligt (frukost, lunch, mellis & middag) i 2 och sen pf i 3, så ska du se att det kommer hända grejer. Får du i dig tillräckligt med fetter?

Monika, du har antagligen nått en sk platå, kroppen måste ställa in sig och hinna i fatt, fortsätt vara strikt, jag skulle rekommendera att ta bort yoghurt ur din kost om det är viktminskning du är ute efter. Testa ägg-smör till frukost i en vecka och se vad som händer. 2 hårdkokta ägg, mosade med 1msk smör per ägg.
Man känner sig helt lack och nästan som om man vill ge upp när man står och stampar på platåer, men håller ni ut så kommer det hända grejer jag lovar! Jag stod still i nästan tre veckor sist, sen sa det poff och 4 kg bara trillade av veckan efter. Så försök ha tålamod tjejer!

No comments:

Post a Comment