Tuesday, March 12, 2013

Min viktresa än så länge

God kväll fina du,

Jag tänkte sammanfatta lite hur jag ätit dessa 10 veckor! Jag har dessutom testat ketos och periodisk fasta.

Jag började vecka 1 och 2 med att ta bort kolhydrater och socker. En så kallad socker-detox. Jag vågar inte fråga min sambo men jag tror inte att mitt humör var det allra trevligaste under dessa två veckor haha! Under vecka 3 och 4 åt jag frukost, lunch, middag och även mellanmål på detta. Du som läst ett tag vet att jag är fruktansvärt svag för nötter!!! Så det åkte ner en hel del!
Vecka 3 började jag även träna! Inte i något direkt jätte tempo men lagom efter graviditeten. Jag började känna mig mycket piggare, mer balans i både kropp och knopp.

Vecka 5 och 6 flöt på ungefär på samma sätt som 3 och 4. Jag kände mer ork, mer peppad att träna och vi började lägga in lite annat i vårt träningsschema så som intervaller och easyline.

Vecka 7 och 8 testade jag ketos ordentligt och körde mycket striktare än tidigare.
Även en del mejerifritt. Bytte ut mejerier mot majonäs och kokosmjölk.

Nu vecka 9 och 10 så har jag fortsatt vara strikt! Jag har klarat mig utan nötter som mellanmål men ändå behållt mina 4 måltider per dag och nu sista vecka har jag även lagt in periodisk fasta som jag nu ska göra i en 8/6/8 veckors intervall.

Jag har även ökat intensiteten i träningen, vi har lagt in lite cxworx och tabata-easyline men även en del fler intervaller på löpbandet.

Just frukost verkar många tycka är svårt när man äter lchf. Själv har jag aldrig varit en frukost-människa så det har varit extra svårt att äta. Jag börjar alltid min dag med kaffe! Jag dricker nog två koppar minst innan jag äter frukost. Min frukost har bestått av ägg i någon form. Kokt ägg med majonäs, kokt ägg med avokado, ägg-smör osv. Periodisk fasta som jag kommer beskriva imorgon fungerar därför perfekt för mig. Jag äter fortfarande 3-4 mål om dagen men jag börjar dagen ned lunch istället för med frukost.

När jag viktminskar, vilket jag märkt av tydligt det sista är att jag inte kan äta för mycket lchf-bak eller sötat. Jag överäter på en gång. Men det är olika för alla. Vad jag haft som regel under min resa är att få i mig mina 2msk med kokosfett om dagen för förbränningen och det verkar funka.

Nu tror jag att man kommer långt och kanske även längre som viktminskare om man bara äter rätt och använder vardagsmotion. Att jag tränar är inte ur viktminskningssyfte utan för att jag mår bra av det och för att efter att ha varit gravid två år på raken så behöver min kropp byggas upp inifrån och ut. Jag väger mig väldigt sällan eftersom jag vet att muskler väger mer än fett och dessutom så blir jag manisk och låter vågen styra min dagsform. Jag mäter med mina mätjeans.... Haha som min underbara svägerska påpekade häromdagen "Men Mickan nu får du snart köpa nya jeans" haha!

Jag har en hel (eller tre!!) garderober och X antal lådor som inte är uppackade än med kläder... Så jag har som mål att shoppa i min egen garderob nu tills jag krympt ur dem jeansen också... Jag provade mina absoluta favoritjeans häromdagen och jag får på mig dem (!!!) yeay men de var inte bekväma knäppta, men ge mig fyra veckor till så ska även de sitta bra!

En hel del svammel som du märker, hoppas du haft en fin dag?No comments:

Post a Comment