Tuesday, February 12, 2013

Kostologik's Creol-gryta!

1kg vit fisk, jag använde torsk.
500gr lax
(Tärna fisken, Tina den gärna innan så blir inte grytan så vattnig)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 stor lök, fin hackad!
1/2 chili, finhackad
2 tsk kokosolja
(Fräs detta tillsammans)
Tillsätt 1 tsk Sambal Oelek och ca 2msk tomatpuré (alternativt Heinz chilisås om ni inte är strikta) och fräs lite till.
Häll på ca 2 dl vitt torrt vin och sjud ca 5 min.
Häll på 1dl grädde och 1dl crème fraîche
Låt sjuda ca 10 min och smaka av med cayenne, paprika pulver och peppar och eventuellt något mer sambal oelek, ni gör den så stark som ni vill, tänk på att ju längre den sjuder ju starkare blir den.
Ni kan smaka av med 1msk honung för runda till styrkan lite.
I med fisken låt puttra i ca 10 minuter.

Jag serverade med grovt ris till min man och dotter medan jag åt med frästa grönsaker! Toppa av med färska räkor/kräftstjärtar!

Ni som inte äter fisk/skaldjur kan med fördel byta ut fisken mot kyckling, låt den då putta ca 15 minuter på förstekta små kycklingstrimlor, samt toppa med parmesan istället för skaldjur! Så gott!!

Ni som äter mejerifritt kan med fördel byta ut grädde/crème fraîche mot kokosmjölk.



No comments:

Post a Comment