Tuesday, February 12, 2013

Kostologik's Coco-Peanut Praliner (LCHF/Osötat)


Här kommer alltså mitt egna ihopkokade och testade recept!

1dl Stevia (alt annat sötningsmedel)
3msk kokosfett, Kung Markattas
1brk kokosmjölk
1dl grädde
200gr kokos
100gr jordnötter (salta)
200gr osötad mörk choklad (alt över 70%)

5kg tålamod till silikonformarna hjälper avsevärt!

Smält sötningsmedel i kokosfettet, tillsätt kokosmjölk och grädde, låt sjuda ca 10 minuter. Krossa under tiden jordnötterna, jag använder stavmixerkrossen. 
Häll kokos & jornötter i smeten, rör om och ta av. Häll över i bunke och låt stå ett par timmar i kyl alt 30 min i frys.

Under tiden smält 100gr choklad i vattenbad och vänd silikonformarna i chokladen. Låt dem sedan stå och svalna. Fyll formarna sedan med smeten och smält resten av chokladen som lock, dekorera dem hur du vill, jag använde mig av havssalt och nötter!

Jag hade tålamod till att göra ca 40 små praliner, resten plattade jag ut på en skärbräda, in i frysen 30 min och sedan täckte jag "kakan" med chokladen och skar i rutor när chokladen stelnat, tänk på att värma kniven i ljummet vatten så spricker inte kakan!

Lycka till!

Låna gärna recept och återkom mer än gärna med åsikter, länka dock gärna tillbaka hit.

Jag håller på och bygger upp min hemsida www.kostologik.se därav är mina fotografier märkta så, dock är jag inte lika haj på hemsidbyggen som matlagning, så det tar sin tid, hoppas ni trivs här i mitt provisoriska-kryp in så länge!

Kramar


No comments:

Post a Comment