Wednesday, February 13, 2013

Kostologik's Baconsallad!

Jag har tänkt att jag ska sätta det här med Ketos på test på riktigt! Att sätta kroppen i ketos är att man tillåter kroppen att ta av de lagrade fetterna istället för att ta av intagen mat, typ. Jag återkommer i ett annat inlägg om hur det verkligen fungerar, jag vill testa det själv fullt ut innan jag ger er en redogörelse! Känns dessutom mer personligt om jag kan återknyta till hur jag och min kropp reagerade!

Så nu till kvällsmaten! Mejerifritt, kolhydratsfritt om man bortser från parmesan och de nödvändiga små kollisarna i resten :) fet och kollis-fri mat sätter kroppen snabbare i ketos än annars.

Baconsallad!
4personer

300gr Bacon (2 paket)
3 vitlöksklyftor
Romansallad 1/2 huvud
Ruccola 100gr ca 2 nävar
4 mini paprikor
Gurka
4 kokta ägg
Parmesanost
Olivolja

Klipp bacon och fräs tillsammans med pressad vitlök.

Skölj salladen, bryt roman och blanda med ruccolan. Torka salladen!
Skiva paprika och gurka.

Riv parmesan och blanda samman sallad, gurka, paprika och drizzla lite olivolja över. Lägg upp i tallrik, strö över bacon och kokt ägg.

Ägget bidrar extra protein och mättnad.

No comments:

Post a Comment