Tuesday, February 26, 2013

Kostologik's Nötkakor!

Jag fick ett smarrigt recept av en bekant lchf-are igår eftermiddag. Det var en cheesecake-botten hon rekommenderade. Hon sa också att botten var godast i cheesecaken så jag tog bas ingredienserna, la till lite och vips så har ni mina Nötkakor!

Jag tyckte de blev gudomligt goda! Min sambo som är svag för sött tyckte att de blev lite bittra och inte tillräckligt söta.

Men jag testade dem på svärfar idag och de fick godkänt! Så här kommer receptet!!

Kostologik's Nötkakor
Ca 20 st
100gr hasselnötter, krossade
2dl mandelmjöl
1dl kokosflarn
50gr mörk choklad eller 2msk kakao
100gr smält smör
50gr kokosfett
1ägg


Mixa allt i matberedare eller blanda väl. Lägg i formar och skjuts in i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader!

No comments:

Post a Comment