Thursday, February 21, 2013

Kostologik's Chillyphilly-bakade lax

Hej min vän,

Hoppas du har haft en fin dag med mycket kärlek!

Jag var så sjukt sugen på fisk när jag skulle laga middag, så det var precis vad det fick bli.
Rotade runt lite i kylskåpet och hittade saker och det här är resultatet! Det gick hur lätt som helst och för er som inte gillar att laga mat så är det här super lätt! Det var nog det godaste jag ätit på länge!Kostologik's Chillyphilly-bakade lax.
4 pers.

ca 600 gr lax alt. 1 bit var
1 burk chiliphiladelphia ost
2dl grädde (vid nästan mejerifritt använd kokosgrädde)
lime zest från 1 riven lime
Riven ost

Sätt ugnen på 175gr.
Blanda Philadelphiaost och grädde, lite svartpeppar.
Lägg laxen i ugnsfast form och bred över ostblandningen.
Riv över lite limezest, var noga med att bara riva det gröna av skalet, vitt skal gör det beskt (gäller all matlagning).
In i ugnen i ca 15 minuterför fryst lax, 10 för tinad. Ta ut och häll på riven ost och ställ tillbaka den in i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält.

Jag serverade med grovt ris till resten av familjen, jag åt mitt med stekt aubergine, sallad och avokado.
För övrigt så stod jag uppe på diskbänken när jag fotade maten, innan den åkte in i ugnen, fotografskada tror jag. Min käre sambo mobbar mig så för att jag fotograferar maten om för att ingen får äta innan jag är färdig, så idag passade jag på innan han kom hem, haha!

Lycka till!


2 comments:

  1. Jag blir också mobbad, även om jag inte är lika seriös som dig :-)

    ReplyDelete