Friday, February 15, 2013

Mejerifri curryfärs med gucca-röra

God morgon,

Äntligen fredag! Har du fått sova?

Jag ligger kvar i sängen och drar mig. Man får passa på när barnen sover, för imorgon är det helg och då brukar de lustigt nog inte vilja sova, godingarna!

Igår hade jag helt hjärnsläpp på vad jag skulle laga till middag, jag har ett nytt recept med lammkorv som gnager lite men jag tänkte att jag sparar det till lördag, känns lite mer okej att köpa hämtmat i så fall om det skulle bli skit...

Så det blev lite improviserande i köket och dessutom mejerifritt! Sen gjorde jag det jag inte borde, jag glömde fota min mat!! Förstå vad jag nojade över det sen, jag måste sluta bli så manisk när jag gör något! Religiöst fotografera allt i matväg kanske inte är hälsosamt det heller haha!

Kostologik's Curry-färs med mejerifri gucca-röra
Ca 4 pers.

1kg blandfärs alt nötfärs
3klyftor vitlök (pressad)
1 1/2tsk sambal oelek
1tsk curry pulver
Svartpeppar
3msk tomatpuré
Vatten

Fräs köttfärsen i kokosfett med pressad vitlök, häll sedan på sambal oelek, till sätt curry-pulver, tomatpuré och rör runt. Tillsätt ca 2dl vatten och lite svartpeppar. Låt sjuda tills vattnet nästan kokat bort.

Kostologik's Mejerifria Gucca-röra

2mogna avokader
2-4msk majonäs
1 liten chili
Salt och peppar

Gröp ut avokadon och mosa ordentligt, tillsätt majonäs så att det får den konsistens du önskar. Finhacka en liten chili, blanda i röran. Smaka av med salt och peppar.

Jag serverade med sallad till mig själv och med grovt ris till resten av familjen. Min lilla tjej fullkomligen slukade maten, så skönt att hon vågar prova nya saker!
Testa du också!

Fredag är ju nästan tacosens dag här i Sverige, du kan ju testa byta ut vanlig tacosköttfärs mot det här :)
Visste du att det är massor av gömda kolhydrater i taco-krydda? Bättre att göra egen, eller så här!

Så här såg det iallafall ut innan vi åt... Suck, jag blir så trött på mig själv ibland.

Har du några roliga planer för idag?

No comments:

Post a Comment