Monday, March 4, 2013

Ät dig smal

God kväll min vän,

Jag tänkte köra på med veckans babbel här... Nästa gång blir det lchf och träning.

Hur fungerar det att äta sig smal?

Jo, jag ska förklara i korta drag varför just lchf är en bra viktminsknings-metod. Nu gillar inte jag att kalla lchf för vare sig metod eller diet, för mig är det en livsstil.


Först måste du slänga alla margariner, milda och becel m.m du har i kylskåpet!
Vet du vad det är i dem och vad de gör med din kropp långsiktigt? Det finns studier och forskningar som tyder på att det faktiskt är rent av skadligt för dig att äta "fejk-fett". Mer om detta kan du läsa om hos Kostdoktorn !

Nog om det, tillbaka till varför många väljer just lchf som viktminskning är för att det är effektivt och det återställer kroppen till den vikten den var skapt till att vara. Du tar av dina överflödiga fettreserver om du äter rätt och utan kolhydrater.

Många tror sig veta att så länge du utesluter kolhydrater så kan du hålla dig till lightprodukter och minska på även fetter. Fel! Du förstör kroppen och dess egna viktminskningsmekanism (jag kan inte alla delar eller termer utantill än) när du gör det. Du behöver äta riktiga fetter, meningen med att äta riktiga fetter (INTE DRÄNKA MATEN IN FETT) utan helt normalt med fett är att kroppen blir mätt! Du får en bra och långvarig mättnadskänsla och du äter helt enkelt inte mer än du behöver, kroppen är ganska bra på att reglera det där själv MEN (!!) det viktigaste är alltså riktiga fullfetter, bra råvaror och mindre med kolhydrater (nolla sockret!)

Exempel på bra fetter som kommer hjälpa dig att lyckas med ditt mål är kokosfett, kokosolja, smör, bregott, olivolja, rapsolja, nötter och avokado m.m Mättade och omättade fetter!

Jag blir faktiskt helt ärligt ganska provocerad av folk som lever "lite" lchf för att det är god mat, inte för att det är bra mat OCH sen förstör de ju allt vad just lchf står för genom att använda lightprodukter. Jag tycker ska man äta "lite" lchf då kan man ju anamma vad det står för och äta det med bra råvaror. Speciellt när de sedan står där och säger "Varför går inte jag ner i vikt?" eller "Jag står still i vikt, jag äter ju lchf ibland".......

Sen till de som lchf faktiskt inte passar (efter allt jag lärt mig det sista så tycker jag personligen att lchf passar alla kroppar men som sagt kanske inte alla knoppar!) de som lagar lchf med fullfetter och använder riktiga råvaror i sin kost men inte äter lchf jämt, det är inte er jag menar ovan och jag hoppas du inte tar illa upp för att det är så här jag tycker.....

Sen å andra sidan tycker jag inte man ska behöva försvara sig hur man äter... Vill jag äta lchf, då gör jag det. Det är inte mer konstigt än att du kanske äter geléhallon en lördagkväll?
Kram på dig!

4 comments:

 1. Bra inlägg. Du har rätt inställning för att bli kostrådgivare. :-)

  / Anna från Insta som annanke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh tack så mycket :) vad glad jag blir! Jag hoppas verkligen jag har det och att det kommer vara värt allt slit :) tack för dina fina ord!

   Delete
 2. Håller med, ska man äta lchf ska man ju äta riktiga fetter. Det är hela poängen med det för utesluter man kolhydrater måste man få energi från fett :) Fast rapsolja räknas väl inte som lchf riktigt? Jag har bytt ut det mot deoderiserat kokosfett.
  /jassisa från insta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) ja jag har lite svårt för dem som påstår sig äta lchf men förstör för alla andra, vi som faktiskt lever lchf. Jo då rapsolja är okej, inte det bästa av fetterna med godkänd. Jag kör personligen mest kokosfett och riktigt smör :)

   Delete