Jag gjorde en pannacotta till dessert igår kväll och den var gudomligt god!
Varför den heter Half a Russian är för att jag utgick från drinken White Russian men proportionerna av sprit är fördelat på annat sätt :)
Kostologik's Half a Russian Pannacotta
4 personer
4 dl grädde
50gr 70% choklad
2msk kahlua
1/2 tsk vodka
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp 3 dl grädde och smält sedan chokladen i grädden. Lägg i 2 1/2 gelatinblad, rör om och fördela i 4 serveringsglas. Ställ kallt och låt stelna.
Koka upp 1 dl grädde tillsammans med vodka och Kahlua, lägg i sista halvan av gelatinbladen och fördela som topplager på chokladgrunden.
Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Jag hade inte tålamod att vänta på lagren att stelna så mina blev tigrerade istället, minst lika gott! De slukades igår! :)
Mmm... kahlua är ju jättegott! Sparar receptet till kommande efterrätter.
ReplyDeleteJa visst är det så gott :) du kan ta bort viskar om du vill då blir det lite mer kahluasmak :)
Delete