Monday, March 11, 2013

Kostologik's Korvgratäng

God morgon fina du!
Härliga måndag eller vad säger du? Jag tycker att måndagar ät rätt sköna, ny vecka och nya tag för att nå gamla mål! Tisdagar däremot kan kvitta! Jag tycker de är så sega! Haha!

Bra vardagsmat är inte alltid lätt att komma på, även om jag har ganska lätt för att kolla i skåpen, se vad som finns och sen slänga ihop något gott, så tryter även min fantasi och inspiration ibland!
I går blev det korvgryta/korvgratäng som dessutom funkar toppen bra som matlåd-mat!
Anledningen till att de flesta av mina bas-recept saknar grönsaker är för att min älskade sambo inte äter det... Tro mig vi har alla försökt få honom att äta det men han gillar helt enkelt inte "grönsaks konsistensen" så jag lagar utan och vi andra har grönsaker vid sidan om, funkar kanon bra det också! Det är ju samma sak som att jag inte äter pasta/potatis/ris m.m

Kostologik's Korvgratäng
4-6personer

1000gr falukorv hög kötthalt
2 charlottenlök
1 klyfta vitlök
4 msk tacosås av valfri styrka
4 msk Heinz chilisås (eller tomatpuré blandat med cayenne, paprikapulver och liiiite lite honung och lite vatten)
3 dl grädde
Smör till stekning
Vitpeppar
Riven ost

Hacka och stek falukorv i smör tillsammans med lök och vitlök, lite vitpeppar. På med tacosås och chilisås, fräs på lite och häll sen över grädde.

Jag gjorde med pasta till resten av familjen! Men för att få en lchf-gratäng så gör du så här:

100gr kålrot
2 stora morötter
Ca 10 cm zucchini
Champinjoner

Skala, skölj och skär i bitar, lägg i form. På med korven och blanda i formen. Stö över riven ost. In i ugnen i ca 25-30 minuter på 200gr. Det ska vara tuggmotstånd i grönsakerna.

Mums!! Lycka till!
Jag glömde fotografera den färdiga maten så du får se steg 1 och 2 :)No comments:

Post a Comment